FOTO Lionel Messi vzdal hold legendárnemu Johanovi Cruyffovi

NETKY.SK • 25 Marec 2016, 16:30 • 2 min
FOTO Lionel Messi vzdal hold legendárnemu Johanovi Cruyffovi

BARCELONA – Futbalisti Barcelony Lionel Messi a Gerard Piqué vyjadrili smútok nad úmrtím klubovej legendy. Bývalý hráč a tréner Barcelony Johan Cruyff zomrel vo štvrtok vo veku 68 rokov.

slovakia

left justify in out

Kondolencie prichádzajú z celého sveta po tom, ako Holanďan prehral svoj boj s rakovinou pľúc.

Kapitán Barcelony Andrés Iniesta opísal Cruyffa ako kľúčovú postavu, ktorá stojí za úspechmi klubu v tomto miléniu. Cruyffov vplyv na systém výchovy mládeže a herný prejav tímu z Camp Nou počas jeho trénerských čias "Tímu snov" z počiatku 90. rokov minulého storočia položil základy modernej éry klubu.

Päťnásobný víťaz Ballon d'Or Lionel Messi vzdal hold legendárnemu Cruyffovi, keď na svojej oficiálnej stránke na Facebooku napísal: "Dnes nás opustila ďalšia."
 

 

 

Nos deja otra leyenda.Another legend has left us today.- LIO

Posted by Leo Messi on Thursday, 24 March 2016

 

Messiho spoluhráč Gerard Piqué zdôraznil Cruyffov význam pri podpore mladých talentov v La Masia a presadzovaní štýlu "totálneho futbalu."

"Je to veľmi smutná správa. Považoval som ho za jedného z najlepších hráčov v histórii a ako tréner zmenil históriu nášho klubu," povedal Piqué. "Za to, kde sme teraz, môžeme z veľkej časti poďakovať Johanovi Cruyffovi."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona