Lionel Messi nemá s daňovou kauzou nič spoločné, zopakoval jeho otec

NETKY.SK • 16 Október 2014, 10:03 • 2 min
Lionel Messi nemá s daňovou kauzou nič spoločné, zopakoval jeho otec

MADRID - Argentínsky futbalový útočník Lionel Messi nemá nič spoločné s daňovou kauzou a nemal by byť súčasťou vyšetrovania údajného podvodu. V rozhovore pre španielske médiá to zopakoval otec opory FC Barcelona Jorge.

slovakia

left justify in out

Messi a jeho otec sú obvinení z krátenia daní a poškodenia španielskeho štátu o viac ako 4 milióny eur. Malo sa tak stať pre neúplné daňové priznania v rokoch 2007 až 2009, obaja ale vinu opakovane popreli. Príjmy z obrazových práv Messiho v inkriminovanom období ale boli podľa vyšetrovateľov zatajené využitím fiktívnej siete firiem v Uruguaji, Belize, Švajčiarsku a Veľkej Británii.
      

"Vždy som tvrdil, že Lionel s tým nemá absolútne nič spoločné, teda sa o tom ani nemusíme baviť," uviedol Jorge Messi. "Moji právnici sa týmto prípadom zaoberajú, takže sa to týka mňa a s ním to nemá nič spoločné."
      

Lionel Messi je rezidentom v Barcelone od roku 2000 a v roku 2005 získal španielske občianstvo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies