Lintner: Zdena Cígera si veľmi vážim, jeho voľba ma prekvapila

NETKY.SK • 20 August 2015, 14:59 • 2 min
Lintner: Zdena Cígera si veľmi vážim, jeho voľba ma prekvapila

BRATISLAVA - Nový riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Richard Lintner nečakal voľbu Zdena Cígera za nového trénera slovenskej hokejovej reprezentácie.

slovakia

left justify in out

"Bolo to pre mňa prekvapujúce. V každom prípade si Zdena Cígera veľmi vážim. Som presvedčený, že jeho krok bol nezištný," reagoval bývalý dlhoročný reprezentant a majster sveta z MS 2002 v Göteborgu a člen bronzového tímu z MS 2003 v Helsinkách na otázku agentúry SITA.


Neúspešný kandidát na prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) v súvislosti s príchodom Zdena Cígera ku kormidlu slovenského národného výberu ešte zdôraznil: "Tak, ako som to povedal pred kongresom, tak to hovorím aj dnes. Slovenský hokej potrebuje vplyv moderného hokeja. Či už prostredníctvom reprezentačného trénera, jeho asistentov, alebo cez osobu manažéra reprezentácie či nových funkcionárov. Potrebujeme do slovenského hokeja priniesť moderný štýl, moderné rozmýšľanie, modernú stratégiu, moderný a progresívny koučing. A všetky tieto trendy potrebujeme spojiť s tým, čo je pre náš hokej typické, čím sme v minulosti boli vo svete známi. Keď sa toto nestane, tak som presvedčený, že je malý predpoklad na to, že v blízkej budúcnosti príde k progresu výkonnosti slovenskej štátnej hokejovej reprezentácie."


Cíger patril pôvodne k stúpencom reformného prúdu okolo Richarda Lintnera, ale napokon pristal na ponuku z druhej strany barikády. Pri nástupe do funkcie vyslovil nádej, že nenastane bojkot zo strany lídrov tímu, ktorí deklarujú podporu Lintnerovi. Nový generálny manažér A-tímu SR Robert Švehla v tejto súvislosti vyhlásil, že reprezentácia krajiny je svätá vec, s ktorou sa neobchoduje. Lintner na jeho vyjadrenie reagoval slovami: "Ak by som mohol okomentovať túto situáciu, musím zdôrazniť, že ja už nie som reprezentantom. Ak by som bol, tak by som hovoril aj za nich. Preto k tomu zaujmem osobný postoj. Ja si myslím, že ak je tu jasne deklarovaná požiadavka o demokratizáciu, férovosť, spravodlivosť a úpravu existujúcich stanov, tak potom obchodovanie alebo nejaké riešenie tejto situácie nemajú v rukách hráči. Pretože oni tie stanovy nezmenia. Riešenie problému má v rukách prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja a jeho výkonný výbor. Toto je podstata celého problému. Reprezentanti predsa poukazujú na jasnú vec. Reprezentanti predsa tie stanovy nemôžu zmeniť. To musí urobiť výkonný výbor. Ak my sa rozprávame vo všeobecnosti, že je správne, ak existuje fair play. Ak je spravodlivosť, tak potom čo je nenormálne na postoji slovenských reprezentantov ak požadujú toto od vedenia svojho zväzu."

 

Bývalý slovenský reprezentant bránil svojich mladších kolegov aj pri otázke, či vôbec poznajú znenie stanov, za ktoré bojujú aj hrozbou možného bojkotu reprezentácie. "Musím povedať, že principiálne ich poznajú. O tom som presvedčený, viem o tom, lebo som o stanovách s nimi diskutoval. Tak to môžem potvrdiť. Väčšina z nich vie, o čom hovoríme," zdôraznil 105-násobný reprezentant Slovenska. Počas diskusie viackrát zdôraznil, že iniciátorom celého hnutia za reformu platných stanov nie je iba on ako tvorca kampane, ale hráči, ktorí vyhlásili, že pokiaľ sa stanovy nezmenia, oni reprezentovať nebudú. "To je pravda, že celú kampaň za modernizáciu hokeja na Slovensku som inicioval. Ale možný bojkot reprezentácie je predsa reakciou chalanov na priebeh a spôsob voľby prezidenta, ktorá sa udiala na kongrese, tou iniciatívou nie som predsa ja. Opakujem ešte raz, ja už reprezentantom už nie som. To musíte adresovať im, nie mne," diplomaticky vycúval z "horúcej diskusie" hlavný iniciátor hnutia za modernizáciu a demokratizácia súčasného slovenského hokeja Richard Lintner.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona