Lintner reaguje na agresívny incident Ľuptáka po zápase Detvy s Trenčínom

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 09:42 • 2 min
Lintner reaguje na agresívny incident Ľuptáka po zápase Detvy s Trenčínom

BRATISLAVA - Na incident po skončení utorkového súboja play-out hokejovej Tipsport ligy Detva - Trenčín (4:3 pp), keď šéf domáceho tímu HC 07 Orin Detva Róbert Ľupták adresoval súperom z Trenčína pred ich šatňou slová za hranicou slušnosti, aktuálne zareagovalo vedenie súťaže. Stalo sa tak prostredníctvom riaditeľa Tipsport ligy Richarda Lintnera.

slovakia

left justify in out

"Šport býva často tvrdý. Nie je len o výhrach a pekných momentoch, ale aj o prehrách a sklamaniach. Za každých okolnosti by však mal byť fair-play a nikdy by nemal zachádzať za hranice slušnosti. Akokoľvek nás víťazstvá nadchnú, alebo prehry sklamú, invektívy, osočovanie, urážky a znevažovanie nemajú miesto ani v slušnej spoločnosti, ani v športe. Nerobia dobré meno nielen hokeju, ale ani športu ako takému. Ak vyzývame na slušnosť na štadiónoch a očakávame to aj od našich športových fanúšikov, o to viac by mali ist príkladom samotní funkcionári," uvádza sa v stanovisku Richarda Lintnera a Tipsport ligy. 

Róbert Ľupták okrem detvianskeho klubu šéfuje aj celej Budiš I. lige ako prezident Združenia oddielov a klubov I. ligy a je aj členom výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH). 

 

"Nikomu som neublížil, len som si povedal svoj názor. Aj keď ma s odstupom času mrzí, lebo som nemusel reagovať až tak. V každom prípade som hrdý na mojich chlapcov, ktorí dokázali, že hokej na kvalitnej úrovni sa dá robiť aj v malom meste, bez veľkých peňazí - a najmä so srdcom. Vždy som tvrdil, že emócie patria k športu. Nemám rád, keď sa niekto vyvyšuje. A keď, tak nech ukáže kvality na ľade. Ospravedlnil som sa šéfovi Dukly, pánovi Ružičkovi, no stále tvrdím, že svoj názor vysloviť môžem. To mi nikto nezakáže," uviedol  Róbert Ľupták. 

 

Róbert Ľupták aj napriek tomu, že jeho Detva vyhrala nad Trenčínom neudržal nervy a po zápase prišiel k šatni hostí a vulgárne nadával na viacero strán. „Ty šašo! Kde chcete hrať? S po…...u Detvou prehráte! To je hanba hokeja. Hanba. Hossa, čo? Ja to tu robím so srdcom a vy kradnete zo zväzu, zovšade,“ kričal.

 

Môže vás zaujímať: Šéf Detvy Ľupták vulgárne nadával Trenčínu aj Marcelovi Hossovi



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies