Linka RegioJetu z Banskej Bystrice do Bratislavy nie je ohrozená, prokurátor neuspel

NETKY.SK • 29 Október 2015, 17:44 • 2 min
Linka RegioJetu z Banskej Bystrice do Bratislavy nie je ohrozená, prokurátor neuspel

BANSKÁ BYSTRICA – Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR sa nestotožnilo s protestom banskobystrického prokurátora, ktorý počas leta napadol licenciu autobusovej linky Banská Bystrica-Nitra-Bratislava. Tú dopravcovi vydal Banskobystrický samosprávny kraj. Informoval o tom dnes Radim Jančura, majiteľ spoločnosti RegioJet s tým, že v spochybňovaní licencie vidí iba boj miestnych a regionálnych politikov Nitrianskeho a Bratislavského kraja, ktorí sa údajne opakovane snažili pripraviť občanov o túto autobusovú linku.

slovakia

left justify in out

"Prokurátor podal 17. augusta tohto roka protest proti udeleniu našej licencie a konštatoval, že každý cestovný poriadok v autobusovej doprave môže obsahovať iba identické spoje. To znamená, že všetky musia mať rovnakú začiatočnú i konečnú zastávku a zastavovať na všetkých zastávkach. Pretože niektoré spoje RegioJetu idú z Banskej Bystrice do Bratislavy, niektoré premávajú len na časti trasy, z Nitry do Bratislavy a jeden spoj zastavuje aj v Seredi, mal podľa jeho názoru RegioJet žiadať o tri rôzne licencie na tri rôzne linky, a to Banská Bystrica-Nitra-Bratislava, Nitra-Bratislava a Nitra-Sereď-Bratislava," priblížil Jančura.

 

Podľa neho však názor prokurátora bol v celkovom rozpore s každodenným fungovaním verejnej dopravy na Slovensku. Ak by jeho protestu nadriadené inštitúcie vyhoveli, musela by sa zastaviť celá autobusová doprava na Slovensku, vrátanie spojov konkurencie.

 

"Na Slovensku takto funguje 96 % autobusových spojov. V rámci jedného cestovného poriadku jazdia niektoré spoje po celej trase, niektoré idú po časti trasy, rovnako ako niektoré idú po odlišnej trase, alebo zastavujú len na vybraných zastávkach," zdôraznil Jančura.

 

Ako poznamenal, "hoci sa nás konkurencia snaží rôznymi nekalými praktikami vytlačiť z trhu, RegioJet sa nevzdá a bude naďalej bojovať proti korupcii a klientelizmu".

 

"Žlté autobusy" prepravili za deväť mesiacov, teda od začiatku platnosti licencie, na trase Banská Bystrica-Nitra-Bratislava vyše 350.000 cestujúcich. Podľa Jančuru linku opäť posilnia. "V rannej špičke pridáme spoj z Nitry do Bratislavy o 06.00 h a v popoludňajšej špičke z Bratislavy do Nitry o 16.30 h," dodal majiteľ RegioJetu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies