Linka pre nahlasovanie škôd spôsobených očkovaním proti koronavírusom v Bavorsku bola na začiatku úplne preťažená

NETKY.SK • 18 Apríl 2023, 10:40 • 2 min
Linka pre nahlasovanie škôd spôsobených očkovaním proti koronavírusom v Bavorsku bola na začiatku úplne preťažená

Nová linka pre nahlasovanie škôd spôsobených očkovaním proti koronavírusom v Bavorsku bola na začiatku úplne preťažená. Bavorskému štátnemu úradu pre zdravie a bezpečnosť potravín (LGL) sa v pondelok podarilo spracovať len tretinu telefonátov, ako povedala pre „Augsburger Allgemeine“ hovorkyňa bavorského ministerstva zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Odozva bola ešte väčšia, ako sa očakávalo. V prvý deň horúcej linky prijala LGL celkovo približne 280 hovorov. Z nich sa však podarilo presadiť len okolo 100. Smeny by sa preto teraz mali personálne posilniť.
Takzvaná Hotline Post-Vac podľa informácií neponúka individuálne lekárske poradenstvo, ale má mať pilotnú funkciu pre všeobecné informácie. Podľa bavorského ministerstva zdravotníctva volali na začiatku predovšetkým občania, ktorí trpeli dlhodobou chorobou, niektorí s výraznými príznakmi a ťažkými priebehmi.
 

Nemci hromadne žalujú výrobcov vakcín proti covidu. Hovoria o vážnych vedľajších účinkoch

Nemecku podali vyše 185 žalôb na výrobcov vakcín proti ochoreniu COVID-19 pre údajné vážne vedľajšie účinky po očkovaní. Žaloby sa týkajú všetkých štyroch výrobcov vakcín, ktoré povolili v krajine podávať.

Advokátske kancelárie v Düsseldorfe a vo Wiesbadene posudzovali takmer štyritísíc podaní z celého Nemecka. Len 185 prípadov uznali za vhodné pre žalobu.

Koncom apríla sa začne prvý proces, v ktorom jedna žena žaluje firmu BioNTech okrem iného aj za vážne problémy so srdcom po očkovaní. Nemecký minister zdravotníctva Karl Lauterbach varuje pred rýchlymi závermi.

Musíme pružne skúmať vedľajšie účinky vakcín a možno povedať, že máme čoraz jasnejší obraz. Aby však nevznikol falošný dojem, treba upozorniť na to, že ťažké následky po očkovaní zaznamenali Inštitút Paula Ehrlicha či Európska lieková agentúra. Ide o necelý jeden prípad na 10-tisíc očkovaní. Nie je to teda až také bežné. Každého pacienta však potrebujeme urýchlene identifikovať, aby sme mu čo najskôr pomohli,“ vyhlásil Lauterbach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies