Lindtner pre komunikáciu s Kočnerom končí ako sudca

NETKY.SK • 25 Október 2019, 10:59 • 2 min
Lindtner pre komunikáciu s Kočnerom končí ako sudca

BRATISLAVA - Bývalý predseda Okresného súdu (OS) Bratislava III David Lindtner na vlastnú žiadosť zo dňa 24. októbra prerušuje výkon funkcie sudcu. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Zuzana Drobová.

slovakia

left justify in out

Šéfovi rezortu, ministrovi Gáborovi Gálovi (Most-Híd), Lindtner oznámil, že sa rozhodol na základe vnímania aktuálnej spoločenskej situácie i toho, ako sa v súčasnosti spoločnosť pozerá na morálnu integritu sudcovského stavu.

 

img

 

Ministerstvo oceňuje jeho krok, vidí v ňom snahu o prinavrátenie dôvery v justíciu. "Lindtner je zatiaľ jediným sudcom, ktorý sa v dôsledku medializovaných informácií sám na vlastnú žiadosť rozhodol prerušiť výkon funkcie sudcu," pripomenula hovorkyňa MS.

 

img

 

Už v pondelok (21. 10.) Lindtner oznámil, že končí vo svojej funkcii na OS Bratislava III. Priznal, že nesie plnú zodpovednosť za to, že ako predseda súdu stratil dôveru kolegýň. Gál jeho abdikáciu prijal. "Veci, ktoré sa udiali, nie sú akceptovateľné. On je veľmi dobrý odborník, ale situáciu nezvládol a zlyhal," povedal Gál na adresu Lindtnera.

 

Bývalý sudca priznal, že si písal s obvineným Marianom Kočnerom.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies