Lindstedt o smogu v Pekingu: Ako po kartóne cigariet

NETKY.SK • 7 Október 2015, 14:44 • 2 min
Lindstedt o smogu v Pekingu: Ako po kartóne cigariet

PEKING - Švédsky deblový špecialista Robert Lindstedt sa postavil na stranu slovenského tenistu Martina Kližana, ktorý po svojej pondelňajšej prehre s Talianom Fabiom Fogninim verejne upozornil na vysokú hladinu smogu v Pekingu a vyhlásil, že zo zdravotných dôvodov sa na tento turnaj už nikdy nevráti.

slovakia

left justify in out

"Po zápase som sa vysmrkal a bolo to totálne čierne. Keď hráte, rýchlo sa vám kráti dych. Nie je zdravé hrať v takomto ovzduší. Asi sa to dá prirovnať k vyfajčeniu kartóna cigariet," povedal Lindstedt podľa webu národného zväzu ST. "Nikdy som nezažil takúto úroveň znečistenia. Medzi mnou a mojím partnerom na kurte doslova bol opar. Bláznivé!!!" uviedol prostredníctvom twitterového konta Lindstedtov britský spoluhráč Dominic Inglot. Dánka Caroline Wozniacka sa podľa AFP nenechala vyviesť z konceptu: "Myslím si, že na čosi takéto sme tu zvyknutí. Je to rovnaké pre všetkých hráčov."

 

Portál Punto de Break uviedol, že hodnota 300 mikrogramov splodín na kubický meter už sa všeobecne považuje za hraničnú pre outdoorové aktivity. V tomto kontexte trochu paradoxne nazvaný areál Olympic Green Tennis Center v Pekingu vykazoval počas turnaja údaj 392. Keď 20. septembra malo problémy so srdcom šesť účastníkov a jeden člen organizačného štábu Pekinského maratónu, znečistenie bolo na úrovni 175.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona