Lindsey Buckingham a Fleetwood Mac ukončili súdny spor

NETKY.SK • 10 December 2018, 08:34 • 2 min
Lindsey Buckingham a Fleetwood Mac ukončili súdny spor

BRATISLAVA - Kapela Fleetwood Mac a jej bývalý člen Lindsey Buckingham urovnali súdny spor súvisiaci s jeho vyhodením z formácie.

slovakia

left justify in out

V rozhovore s Anthonym Masonom pre reláciu CBS This Morning Saturday sa tak vyjadril samotný 69-ročný hudobník, no nezverejnil podrobnosti mimosúdnej dohody.

 


Buckingham zažaloval Fleetwood Mac v októbri, pričom tvrdil, že mu manažér skupiny Irving Azoff oznámil, že budú v pripravovanom turné pokračovať bez neho a nikto z kapely sa s ním údajne na tú tému priamo nerozprával. Fleetwood Mac oznámili Buckinghamovo vyhodenie začiatkom apríla tohto roku, no doteraz nie je úplne jasné, čo presne viedlo k ukončeniu spolupráce. Buckinghama, ktorý kapelu opustil aj v roku 1987 a vrátil sa až v roku 1996, vo formácii počas turné nahradili Neil Finn z Crowded House a Mike Campbell z Tom Petty and the Heartbreakers.

 


Kapela Fleetwood Mac vznikla v roku 1967 a vystriedalo sa v nej množstvo hudobníkov, pričom jedinými stálymi členmi sú basgitarista John McVie a bubeník Mick Fleetwood, ktorého meno je aj v názve skupiny. V súčasnosti v kapele pôsobia aj Christine McVie (klávesy, spev) a Stevie Nicks (spev). Spomínaný Buckingham sa ku kapele pridal v roku 1974 spolu s Nicks, ktorá bola v tom čase jeho priateľkou. Komerčne najúspešnejšími nahrávkami skupiny sú albumy Fleetwood Mac (1975), Rumours (1977) a Tango In The Night (1987). Nahrávka Rumours je dokonca v desiatke najpredávanejších albumov všetkých čias. V roku 1998 kapelu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a v tom istom roku si na BRIT Awards prevzala ocenenie za mimoriadny prínos hudbe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona