Lindahl nepôjde do väzenia, dostal pokutu a podmienku

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 11:57 • 2 min
Lindahl nepôjde do väzenia, dostal pokutu a podmienku

SYDNEY - Finalista dvojhry juniorov z melbournských tenisových grandslamových Australian Open 2006 Nick Lindahl dostal od súdu v Burwoode v austrálskom Sydney za korupčné správanie a marenie vyšetrovania pokutu 1000 AUD a rok nesmie porušiť pravidlá dobrého správania, inak jeho trest prehodnotia. Oba činy, ktoré mu preukázali, majú hornú sadzbu 10 rokov odňatia slobody, referuje The Sydney Morning Herald.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročného rodáka zo švédskeho Malmö Lindahla zadržali vo februári 2015 v Homebusch Tennis Centre po spoločnom vyšetrovaní Tennis Integrity Unit, Victoria Police a NSW Police. V septembri 2013 na turnaji ITF Futures v Toowoombe v Queenslande cez tretiu osobu ponúkol juniorskému súperovi Andrewovi Corbittovi svoju prehru výmenou za 500 AUD. O sedem rokov mladší Corbitt to odmietol a nahlásil korupciu. Lindahl súbežne informoval svojho kamaráta Matthewa Foxa, bývalého tenistu, že plánuje zápas s outsiderom zámerne prehrať. Fox a jeho spoločník Ryan Wolfenden začali uzatvárať stávky na Corbitta v kurze 7,5, keď však vklady prekročili 3000 AUD, čo je výrazne nad štandard pri stretnutiach podobného významu, spoločnosť Sportingbet ukončila príjem a oznámila podozrenie príslušným orgánom, uvádza ABC Online. Lindahl prehral 2:6, 3:6.

Niekdajší 187. muž svetového rebríčka Lindahl sa okrem korupcie previnil aj tým, že sa snažil mariť vyšetrovanie. Keď ho polícia v júni 2014 vypočula v súvislosti s týmto prípadom, následne zachytila jeho telefonát s Foxom, v ktorom komplica nabádal, aby zmazal všetky dôkazy o vzájomnej komunikácii. Okrem toho Foxovi povedal, že nekalú činnosť takéhoto typu podnikal aj v minulosti a "bol by hlúpy tenista, ak by to nerobil". Hráčov právnik Troy Edwards vyhlásil, že jeho klient nemal žiadny finančný profit zo svojho "nesofistikovaného činu" a obvinenia mu skomplikovali ambíciu zarábať si prácou trénera. Samotný Fox dostal v decembri 2014 od súdu v Melbourne pokutu 3500 AUD za zneužitie interných informácií na neoprávnené obohatenie, pripomenul The Daily Telegraph.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies