Lin-Manuel Miranda sa musí pre pásový opar izolovať od syna

NETKY.SK • 7 Apríl 2018, 07:34 • 2 min
Lin-Manuel Miranda sa musí pre pásový opar izolovať od syna

NEW YORK - Americký skladateľ, textár a herec Lin-Manuel Miranda dostal pásový opar a musí sa izolovať od svojho osemtýždňového syna Francisca. Tridsaťosemročný umelec o tom informoval na Twitteri.

slovakia

left justify in out

Tam napísal, že si pôvodne myslel, že má len migrénu, neskôr mu však diagnostikovali spomínané vírusové infekčné ochorenie, ktoré sa lekárom podarilo zachytiť v skorom štádiu. Ako tiež uviedol, momentálne žije u svojich rodičov, ktorí bývajú neďaleko jeho domu.

Miranda je otcom dvoch detí. Okrem spomínaného Francisca má s manželkou Vanessou Nadal syna Sebastiana, ktorý sa narodil v roku 2014.

Lin-Manuel Miranda sa preslávil ako autor úspešných broadwayských muzikálov In The Heights a Hamilton. Obe hry, v ktorých sa aj predstavil, si vyslúžili množstvo nominácií a cien. In The Heights získal napríklad Grammy pre najlepší muzikál a celkovo štyri ceny Tony vrátane jednej pre Mirandu, ktorú si odniesol za najlepšiu pôvodnú hudbu. Hamilton zas triumfoval na odovzdávaní Tony v roku 2016, keď premenil šestnásť nominácií na jedenásť trofejí. Miranda získal vďaka hre okrem dvoch Tony za najlepšiu pôvodnú hudbu a najlepšie libreto dokonca aj Pulitzerovu cenu. Ako televízny herec sa ukázal v seriáloch ako napríklad Sopranovci (1999 - 2007), Ako som spoznal vašu mamu (2005 - 2014) alebo Moderná rodina (2009). Podieľal sa aj na soundtracku animáku Vaiana (2016), ktorý mu vyniesol nominácie na Oscara a Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň (How Far I'll Go).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies