Limuzína s poľským prezidentom havarovala! Opancierované BMW skončilo na poli

NETKY.SK • 5 Marec 2016, 16:23 • 2 min
Limuzína s poľským prezidentom havarovala! Opancierované BMW skončilo na poli

VARŠAVA - Poľský prezident Andrzej Duda sa dnes vyjadril k piatkovej nehode svojej prezidentskej limuzíny, ktorej večer počas jazdy po diaľnici praskla a následne sa celkom roztrhla zadná pneumatika.

slovakia

left justify in out

Opancierované BMW aj s hlavou štátu dostalo šmyk a skončilo mimo cesty na roli, informovala poľská tlačová kancelária PAP.

 

"To sa nemalo stať," povedal prezident reportérom v lyžiarskom stredisku Istebna v sliezskych Beskydách a dodal, že odborníci príčinu nehody vyšetria. Už v piatok večer Duda v televízii vysoko ocenil schopnosti vodiča, ktorý dokázal udržať auto pod kontrolou.

 

K nehode došlo v Opolskom vojvodstve, na diaľnici A4 neďaleko mestečka Lewin Brzeski. Prezident so sprievodom bol na ceste do obce Karpacz, kde sa mal zúčastniť na lyžiarskom šampionáte poslancov.

Minister vnútra Mariusz Blaszczak v piatok večer zdôraznil, že auto, ktoré havarovalo, bolo bezpečné a pravidelne používané. A dodal, že okolnosti nehody preskúma osobitná komisia, ktorú vymenuje šéf Úradu pre ochranu ústavných činiteľov (BOR).

 

V apríli 2010 zahynul pri leteckej katastrofe vládneho špeciálu v ruskom Smolensku poľský prezident Lech Kaczynski s celým 95-členným sprievodom a posádkou. BOR následne sprísnil podmienky prepravy ústavných činiteľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona