Limit, do ktoré nie je potrebné verejné obstarávanie, by mohol byť vyšší

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 16:25 • 2 min
Limit, do ktoré nie je potrebné verejné obstarávanie, by mohol byť vyšší

BRATISLAVA – Limit, do ktorého by samosprávy nemuseli realizovať pri nákupe tovarov a služieb verejné obstarávanie, by sa mohol zo súčasných 1000 eur zvýšiť na 3000 až 5000 eur. Po dnešnom rokovaní predsedu vlády SR Roberta Fica s predstaviteľmi vyšších územných celkov (VÚC) v Bratislave to uviedol slovenský premiér.

slovakia

left justify in out

Fico poukázal na to, že požiadavku na zvýšenie limitu odôvodňujú samosprávy praktickými problémami, ktoré im tento nízky limit spôsobuje. "Ak máte elektronicky vyberať niekoho, kto vám niečo predáva za tri koruny, a máte urobiť tisíckrát takýto výber, zaťažuje to ľudí," vysvetlil to na príklade predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Tibor Mikuš. "V súčasnosti preto hľadáme nejaký kompromis, ktorý by sa pohyboval na úrovni 3000 až 5000 eur," uviedol premiér.

 

Na dnešnom stretnutí bolo témou aj regionálne školstvo, kde sa partneri zhodli na potrebe posilniť kompetencie samosprávnych krajov pri výbere riaditeľov stredných škôl, ktorých sú zriaďovateľom. Témou bola aj novela zákona o slobodnom prístupe k informáciám. "Mestá i obce a rovnako i vyššie územné celky nám avizujú, že sú s obsahom novelizovaného zákona spokojní a že je to posun dopredu," povedal Fico, ktorý priznal, že z oblasti tretieho sektora neustále k novele zákona prichádzajú pripomienky. "S tým sa budeme musieť vysporiadať," povedal premiér.

 

Na stretnutí s predsedom vlády požiadali predsedovia samosprávnych krajov, aby sa mohol ich zástupca zúčastňovať na rokovaniach tripartity. "Nevidím tu žiadny problém," uviedol Fico. Vyjadril tiež poďakovanie samosprávnym krajom za spoluprácu pri finančnom hospodárení štátu. "Mestá a obce i vyššie územné celky nám výrazne pomohli k tomu, aby sme zvládli deficit pod tri percentá a mohli znižovať verejný dlh," povedal Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona