Limberský dostal od Plzne vysokú pokutu, zobrali mu aj kapitánsku pásku

NETKY.SK • 11 September 2015, 14:48 • 2 min
Limberský dostal od Plzne vysokú pokutu, zobrali mu aj kapitánsku pásku

PLZEŇ - Vedenie futbalového klubu Viktoria Plzeň tvrdo potrestalo českého reprezentanta Davida Limberského, ktorý v noci na štvrtok opitý havaroval a následne utekal pred policajtami. Tridsaťjedenročný obranca dostal od klubu vysokú pokutu a navyše prišiel o kapitánsku pásku. Vedenie českého majstra mu zároveň naznačilo, že v prípade ďalšieho porušenia zmluvy s ním predčasne ukončí spoluprácu.

slovakia

left justify in out

"David Limberský bol s okamžitou platnosťou zbavený funkcie kapitána tímu, udelená pokuta je mnohonásobkom doterajších najvyšších finančných trestov vo Viktorii Plzeň," citoval portál sport.cz generálneho manažéra klubu Adolfa Šádeka s tým, že s nulovou toleranciou voči disciplinárnym prehreškom bol na špeciálnom stretnutí oboznámený aj zvyšok mužstva. Konkrétna výška pokuty pre Limberského nezaznela, finančný postih sa pravdepodobne blíži k čiastke jeden milión českých korún.

 

Limberský havaroval v noci na štvrtok v Prahe pod vplyvom alkoholu so svojím luxusným Bentley. Z miesta nehody sa snažil ujsť a príslušníkom polície sa po zadržaní vyhrážal. Manažment Viktorie si po incidente pozval jedného z kľúčového mužov tímu na "koberček", kde si vypočul tvrdý verdikt.

 

"Urobil som strašnú hlúposť a dobre si uvedomujem, že pre moje správanie neexistuje ospravedlnenie. Napriek tomu by som sa rád ospravedlnil - a to ako trénerom a spoluhráčom, tak i vedeniu a partnerom klubu, fanúšikom Viktorky i všetkým tým, ktorí mi napríklad v drese národného tímu držia palce. Udelené tresty som prijal, plne spolupracovať budem aj smerom k doriešeniu celej záležitosti. Mrzí ma, že som toľko ľudí sklamal," uviedol Limberský na klubovom webe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies