Limberský a Petržela bývali zelenší ako balóniky

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 16:03 • 2 min
Limberský a Petržela bývali zelenší ako balóniky

PLZEŇ - Generálny riaditeľ futbalovej Viktorie Plzeň Adolf Šádek v rozhovore pre Právo a MF Dnes priznal, že životospráva niektorých hráčov počas päťročnice s troma českými titulmi nebola práve najukážkovejšia.

slovakia

left justify in out

"Davida Limberského musíme držať nakrátko... Niekoľkokrát mi s Milanom Petrželom fúkali do balónikov. Boli vtedy zelenší než tie balóniky, do ktorých dýchali," vyhlásil Šádek a priamo na margo spomenutého Milana Petrželu dodal: "Je to jeden z uličníkov, ktorého treba mať na krátkej vôdzke a ešte v oddelenom výbehu od ostatných kanónov jeho kalibru." Naopak, o stredopoliarovi Hořavovi skonštatoval: "Je jedným z troch ľudí v šatni, ktorý číta. Keď niekam letíme, všetci majú tablety alebo časopisy, Tomáš knihu." 

 

Šádek podľa webu iDnes.cz konkretizoval, že už dva - tri roky netreba chodiť do kabíny s detektorom alkoholu: "Kedysi to býval klondajk a ani teraz to nie je jednoduché, ale som rád, že tu máme svorku vlkov a nie stádo oviec. My sme silní práve preto, lebo sme svorka. My našim vlkom občas hodíme surové mäso, aby si užili. Stáva sa, že držím na vôdzke hneď desať frajerov naraz a každého iným smerom, aby sa tie ich vôdzky nezamiešali - to by smrdelo ´prúserom´. Všetci v Plzni sa radi bavíme. Futbalom aj životom. Dokážeme však i zabrať. Snažili sme sa nájsť tú správnu hranicu a myslím si, že teraz to už máme pevne v rukách. Vyhrávame, pretože sme iní, výnimočne zložení, výnimočne naladení a veľmi skúsení." 

 

Funkcionár nepoprel oprávnenosť podsúvanej historky, podľa ktorej veterán Pavel Horváth prišiel na tréning rovno z večierka a driapal sa po trénerovi s policajným paralyzérom, Šádek však zároveň upozornil: "Bujará éra po prvom titule, ktorá pripomínala džungľu, je preč." Šéf Viktorky povedal, že v tejto sezóne nemuseli pristúpiť k žiadnej pokute za výstrelky: "Ukazuje to, že chlapci sú umnejší a obozretnejší. Nik si nedovolí prísť na tréning v stave, ktorý neprislúcha futbalovému profesionálovi. Nedajbože na zápas... Tréner Miroslav Koubek ani trochu netoleruje porušenie životosprávy. Prvý raz by hráča vyhodil z tréningu, druhýkrát z tímu. Nestalo sa ani jedno. Tréner už svojou prísnou vizážou nastavil nekompromisné pravidlá a ja som mu ich jednoznačne odkývol. Nechcem tým povedať, že hráči niekedy neboli odrhnutí z reťaze, poznali však mieru." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona