Lille pomohlo Marseille udržať post lídra, Blancovi sa remíza málila

NETKY.SK • 4 December 2014, 12:03 • 2 min
Lille pomohlo Marseille udržať post lídra, Blancovi sa remíza málila

PARÍŽ - V stredajšom súboji 16. kola francúzskej Ligue 1 futbalisti Paríža St. Germain iba remizovali na ihrisku trápiaceho sa OSC Lille 1:1. Hostia viedli od 29. minúty po presnom zásahu uruguajského kanoniera Edinsona Cavaniho, ale ešte v prvom polčase si brankár Salvatore Sirigu po rohovom kope nešťastne zrazil loptu do vlastnej siete a bolo vyrovnané.

slovakia

left justify in out

Po zmene strán PSG hrajúci bez inšpiratívneho vodcu Zlatana Ibrahimoviča nemal dostatok ofenzívnej kvality, aby strhol víťazstvo na svoju stranu, v tomto ročníku však stále platí, že ešte nenašiel premožiteľa. Dvojnásobný obhajca titulu po remíze s Lille nevyužil možnosť dostať sa na čelo tabuľky po utorňajšom zaváhaní Olympique Marseille, ktorý v Loriente získal iba bod (1:1). Situácia na čele klasifikácie sa tak po 16. kole nezmenila, Marseille vedie o bod pred PSG.
      

"Máme zmiešané pocity, pretože sme si do Lille prišli pre tri body a prvé miesto v tabuľke. Nie sme spokojní s výsledkom, na druhej strane musím uznať, že súper si za výkon zaslúžil bod. Myslím, že stále máme veľa priestoru na zlepšovanie," vyhlásil kouč PSG Laurent Blanc. Na margo absencie Ibrahimoviča poznamenal: "Rozhodli sme sa dať mu voľno, pretože po zranení päty hral tri zápasy v rade. Myslím, že mu oddych pred ťažkým decembrovým programom padne vhod." Už v sobotu v 17. kole ligy nastúpi PSG v Parku princov proti FC Nantes. Budúcu stredu hrá kľúčový zápas Ligy majstrov proti Barcelone, ktorý rozhodne o víťazovi F-skupiny.
      

Kouč domácich "Les Dogues" René Girard bol nadšený z výkonu svojho mužstva. "Snažili sme sa Parížanov zaskočiť agresivitou a prístupom. Myslím, že sa nám to podarilo a bod je pre nás motiváciou do ďalšieho priebehu súťaže, v ktorej zatiaľ nedosahujeme dobré výsledky. Na šance to bolo vyrovnané, deľba bodov je spravodlivá."
      

Futbalisti EA Guingamp sa odpútali z poslednej priečky tabuľky, keď zvíťazili doma nad SM Caen presvedčivo 5:1 a pretrhli trojzápasovú šnúru prehier. Na dno tabuľky spadol Racing Lens, iba vďaka lepšiemu skóre je pred ním rovnako 14-bodový Caen. Tretie víťazstvo v rade si pripísali hráči Stade Rennes. Bretónsky klub triumfoval nad domácim Nice 2:1.
      

Méty mali na dosah tri body, lenže v 88. minúte nepremenil jedenástku Florent Malouda. S Bordeaux sa tak rozišli po bezgólovej remíze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies