Lille odvolalo trénera Renarda

NETKY.SK • 12 November 2015, 09:24 • 2 min
Lille odvolalo trénera Renarda

LILLE - Trénerskému futbalovému svetobežníkovi Hervému Renardovi klubová práca nesedí, v OSC Lille s ním mali trpezlivosť iba 13 ligových kôl.

slovakia

left justify in out

V stredu sa misia 47-ročného kormidelníka predčasne skončila. Odvolali ho v čase, keď tím okupuje 16. miesto v tabuľke len s dvoma víťazstvami a 13 bodmi na konte. Renard sa osvedčil ako tréner na reprezentačnej úrovni, do Lille prišiel v máji ovenčený tohtoročným triumfom na Africkom pohári národov s Pobrežím Slonoviny. Ako prvý v histórii privedol k trofeji dva rôzne národné tímy, keď nadviazal na triumf so Zambiou z roku 2012.


V Lille si konár podpílil októbrovým vyhlásením, že jedného dňa by chcel trénovať Olympique Marseille a práca v OSC je iba odrazovým mostíkom k vyšším métam. Jeho tím krátko nato podľahol doma Marseille 1:2.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies