Lil Wayne zverejnil prvý singel z albumu Tha Carter V

NETKY.SK • 4 Máj 2014, 14:37 • 2 min
Lil Wayne zverejnil prvý singel z albumu Tha Carter V

USA - Americký rapper Lil Wayne predstavil prvý singel zo svojej pripravovanej jedenástej sólovky Tha Carter V.

slovakia

left justify in out

Stala sa ním skladba Believe Me, v ktorej hosťuje Drake a produkovali ju Vinylz a Boi-1. Tridsaťjedenročný Lil Wayne už skôr vyhlásil, že album Tha Carter V bude jeho poslednou sólovkou. Hudobnú kariéru však neplánuje ukončiť, naďalej bude hosťovať na nahrávkach iných interpretov a taktiež na projektoch jeho vydavateľstva Young Money Entertainment.

 

Lil Wayne, vlastným menom Dwayne Michael Carter Jr., odštartoval kariéru v roku 1997 ako 15-ročný v skupine Hot Boys, s ktorou vydal tri štúdiovky. Ako sólový interpret debutoval v roku 1999 albumom Tha Block Is Hot, po ktorom nasledovalo ďalších deväť štúdiových nahrávok vrátane veľmi úspešnej Tha Carter III (2008). Jeho zatiaľ posledná sólovka I Am Not A Human Being II vyšla vlani v marci. Okrem toho má na konte aj spoločný album s Birdmanom s názvom Like Father, Like Son (2006). V rebríčku Billboard Hot 100 mal otec štyroch detí už viac ako 100 skladieb, na čelo sa však ako sólový interpret dostal s jedinou - piesňou Lollipop (feat. Static Major). Lil Wayne je známy aj početnými problémami so zákonom. V roku 2010 napríklad strávil osem mesiacov za mrežami za ilegálnu držbu zbrane. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies