Lil Wayne zažaloval vydavateľstvo Universal Music Group, nedali mu desiatky miliónov dolárov

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 11:33 • 2 min
Lil Wayne zažaloval vydavateľstvo Universal Music Group, nedali mu desiatky miliónov dolárov

LOS ANGELES - Americký rapper Lil Wayne v pondelok 28. marca zažaloval hudobné vydavateľstvo Universal Music Group a neziskovú organizáciu SoundExchange za nevyplatenie ziskov, ktoré mu vyniesli umelci vystupujúci pod jeho labelom Young Money Entertainment.

slovakia

left justify in out

Medzi nich patria napríklad Nicki Minaj, Tyga či Drake, ktorým pomohol sa uplatniť. Podľa žaloby ho spoločnosti pripravili o niekoľko desiatok miliónov dolárov, ktoré mal získať vďaka spolupráci so spomínanými interpretmi. Tridsaťtriročný rodák z New Orleans od nich požaduje vyplatenie odškodného vo výške najmenej 40 miliónov dolárov (v prepočte približne 35,9 milióna eur).


Peniaze, ktoré mal rapper od vydavateľstva dostať, použili údajne na splatenie dlhu spoločnosti Cash Money Records, na ktorú podal žalobu ešte vlani v januári. Wayneova Young Money Entertainment s ňou spoločne podniká. Oba labely zároveň zastrešuje Universal Music Group.

 

"Universal by malo byť Lil Wayneovi, namiesto zhabania všetkých jeho ziskov, vďačné za milióny dolárov z distribučných poplatkov a ziskov zarobených od umelcov, ktorých priviedol do spoločnosti," uviedol v stanovisku hudobníkov právny zástupca Howard E. King. Hovorca vydavateľstva sa zase pre magazín The Hollywood Reporter vyjadril, že sú interpretove tvrdenia neopodstatnené.


Lil Wayne, vlastným menom Dwayne Michael Carter Jr., odštartoval kariéru v roku 1997 ako 15-ročný v skupine Hot Boys, s ktorou vydal tri štúdiovky. Ako sólový interpret debutoval v roku 1999 albumom Tha Block Is Hot, po ktorom nasledovalo ďalších desať štúdioviek vrátane veľmi úspešnej Tha Carter III (2008). Jeho zatiaľ posledná sólovka Free Weezy Album vyšla vlani v júli.

 

Okrem toho má na konte napríklad aj spoločný album s Birdmanom s názvom Like Father, Like Son (2006). V rebríčku Billboard Hot 100 mal otec štyroch detí už 200 skladieb, na čelo sa však ako sólový interpret dostal iba s jedinou - Lollipop (feat. Static Major). Na konte má napríklad štyri ceny Grammy či desať BET Awards. Lil Wayne je známy aj početnými problémami so zákonom. V roku 2010 napríklad strávil osem mesiacov za mrežami za ilegálnu držbu zbrane.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona