Lil Wayne usporiada v New Orleans vlastný festival

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 09:24 • 2 min
Lil Wayne usporiada v New Orleans vlastný festival

LOS ANGELES - Americký rapper Lil Wayne oznámil, že vo svojom rodnom meste New Orleans usporiada vlastný festival.

slovakia

left justify in out

Podujatie ponesie názov Lil Weezyana Fest a uskutoční sa 28. augusta. Mená vystupujúcich interpretov zatiaľ nie sú známe, 32-ročný rapper však údajne chce zorganizovať reunion skupiny Hot Boys, v ktorej začínal svoju kariéru. Formácia je od roku 2007 neaktívna, pričom jeden z jej členov - B.G. je momentálne vo väzení. Vstupenky na festival sa dostanú do predaja 11. júla.


Lil Wayne, občianskym menom Dwayne Michael Carter Jr., odštartoval kariéru v roku 1997 ako 15-ročný v spomínanej skupine Hot Boys, s ktorou vydal tri štúdiovky. Ako sólový interpret debutoval v roku 1999 albumom Tha Block Is Hot, po ktorom nasledovalo ďalších desať štúdiových nahrávok vrátane veľmi úspešnej Tha Carter III (2008). Jeho zatiaľ posledná sólovka Free Weezy Album vyšla koncom minulého týždňa. Okrem toho má na konte napríklad aj spoločný album s Birdmanom s názvom Like Father, Like Son (2006). V rebríčku Billboard Hot 100 mal otec štyroch detí už 200 skladieb, na čelo sa však ako sólový interpret dostal iba s jedinou - Lollipop (feat. Static Major). Na konte má napríklad štyri ceny Grammy či desať BET Awards. Lil Wayne je známy aj početnými problémami so zákonom. V roku 2010 napríklad strávil osem mesiacov za mrežami za ilegálnu držbu zbrane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona