Lil Wayne rozdelil nový album Tha Carter V na dve časti

NETKY.SK • 30 Október 2014, 13:36 • 2 min
Lil Wayne rozdelil nový album Tha Carter V na dve časti

USA - Americký rapper Lil Wayne oznámil, že svoju jedenástu sólovku s názvom Tha Carter V vydá ako dve samostatné nahrávky, pričom prvá časť sa dostane do predaja 9. decembra.

slovakia

left justify in out

Termín vydania druhej časti zatiaľ nie je známy. Dôvodom tohto kroku je skutočnosť, že 32-ročný interpret nahral na tento album až 31 skladieb, pričom chce použiť všetky. Novinka mala pôvodne vyjsť 28. októbra, no deň predtým Mack Maine, prezident labelu Young Money Entertainment, ktorý založil samotný Lil Wayne, oznámil, že sa tak nakoniec nestane. Nový termín vtedy neoznámil.

 

Lil Wayne, občianskym menom Dwayne Michael Carter Jr., odštartoval kariéru v roku 1997 ako 15-ročný v skupine Hot Boys, s ktorou vydal tri štúdiovky. Ako sólový interpret debutoval v roku 1999 albumom Tha Block Is Hot, po ktorom nasledovalo ďalších deväť štúdiových nahrávok vrátane veľmi úspešnej Tha Carter III (2008). Jeho zatiaľ posledná sólovka I Am Not A Human Being II vyšla vlani v marci. Okrem toho má na konte napríklad aj spoločný album s Birdmanom s názvom Like Father, Like Son (2006). V rebríčku Billboard Hot 100 mal otec štyroch detí už viac ako 100 skladieb, na čelo sa však ako sólový interpret dostal iba s jedinou - piesňou Lollipop (feat. Static Major). Na konte má napríklad štyri ceny Grammy či desať BET Awards. Lil Wayne je známy aj početnými problémami so zákonom. V roku 2010 napríklad strávil osem mesiacov za mrežami za ilegálnu držbu zbrane. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies