Lil Wayne prekonal v americkom singlovom rebríčku Presleyho

NETKY.SK • 28 September 2012, 12:12 • 2 min
Lil Wayne prekonal v americkom singlovom rebríčku Presleyho

Lil Wayne prekonal v americkom singlovom rebríčku Presleyho - Celebrity Rapper Lil Wayne prekonal v počte skladieb v americkom singlovom rebríčku Billboard Hot 100 legendárneho Elvisa Presleyho a stal sa interpretom s najväčším počtom hitov v jeho históri

slovakia

left justify in out

img

Rapper Lil Wayne prekonal v počte skladieb v americkom singlovom rebríčku Billboard Hot 100 legendárneho Elvisa Presleyho a stal sa interpretom s najväčším počtom hitov v jeho histórii. Podarilo sa mu to zásluhou hosťovania v singli Celebration od Gamea, ktorý je v aktuálnom vydaní rebríčka na 82. mieste. Pre Lil Waynea je to už 109. skladba v top 100, kým Elvis Presley ich mal v najlepšej stovke "iba" 108.

Kráľ rock'n'rollu je však stále na čele v rámci piesní, v ktorých vystupuje ako hlavný interpret. Lil Wayne totiž zo spomenutých 109 skladieb vystupuje ako hlavný interpret len v 42, vo zvyšných figuruje len ako hosť. Naopak, Presley je uvedený ako hlavný interpret pri všetkých 108 hitoch. Americký rapper sa prvýkrát v rebríčku Billboard Hot 100 objavil v lete 1999. Na svojom konte má doteraz len jeden no. 1 hit - Lollipop (feat. Static Major). V 57 prípadoch sa mu podarilo dostať do top 40 a 17 skladieb mal v top 10. 

Úplne najviac piesní mali v rebríčku Billboard Hot 100 účinkujúci zo seriálu Glee (2009) a to až 204 skladieb. Medzi samostatnými interpretmi nasledujú za Lil Wayneom a Elvisom Presleym už nežijúci James Brown (91 skladieb v top 100) a Ray Charles (74). Viac ako 70 piesní mala v najlepšej stovke aj Aretha Franklin (73), The Beatles (71) a Jay-Z (71), pričom najmä u posledného menovaného je veľmi pravdepodobné, že sa tento počet ešte výrazne zvýši. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona