Liga Národov: Španieli vrátili Talianom prehru z ME

NETKY.SK • 7 Október 2021, 09:03 • 2 min
Liga Národov: Španieli vrátili Talianom prehru z ME

MILÁNO – Talianska šnúra zápasov bez prehry je u konca! Španieli oplatili Talianom trpkú prehru z ME a postúpili do finále Ligy Národov.

slovakia

left justify in out

Hviezdou večera bol mladučký Gavi

Stredopoliar Gavi z FC Barcelona sa vo veku 17 rokov a 60 dní stal najmladším debutantom v histórii španielskej reprezentácie. Nastúpil v základnej zostave a prekonal 85-ročný rekord Angela Zubietu Redonda, ktorý si v roku 1936 v prípravnom zápase proti československému tímu premiérovo obliekol najcennejší dres vo veku 17 rokov a 284 dní.

 

 

Taliansko vstupovalo do zápasu ako ľahký favorit, no úradujúci majstri Európy absolútne nezvládli prvý polčas. V 17. minúte poslal Španielov do vedenia hráč Manchestru City Ferran Torres

 

V 42. minúte inkasovali Taliani ďalší úder, jeden z najlepších hráčov Eura Leonardo Bonnuci dostal za zásah lakťom druhú žltú kartu a Taliani museli dohrávať v oslabení.

 

O pár minút nato pridal Torres svoj druhý gól v zápase a Śpanieli viedli na San Sire dvojgólovým náskokom.

 

Taliani sa snažili aj napriek oslabeniu otočiť zápas vo svoj prospech, v 83. minúte sa po šikovnej práci Chiesu presadil Pellegrini. Jeho gól bol posledným gólom zápasu a Španieli tak možu oslavovať postup do finále Ligy Národov.

 

 

 

Nepríjemný zápas zažil brankár Gianluigi Donnarumma, ktorý bo počas celého zápasu terčom piskotov a bučania. Dôvodom bol jeho kontroverzný odchod z AC Milána do PSG.

 

Koke, stredopoliar Španielska: "Bol to historický večer. Vyhrať nad Talianskom na San Sire po tom, ako ťahalo rekordnú šnúru bez prehry - to je nezabudnuteľné víťazstvo. Všetko, čo sme si pred zápasom naplánovali, nám vyšlo, pracovali sme extrémne tvrdo na tom, aby sme dosiahli náš cieľ. Podali sme neskutočný výkon, najmä v prvom polčase."

 

Roberto Mancini, tréner Talianska: "Prvý polčas sa pokojne mohol skončiť 1:1. Španieli hrali veľmi technicky a my sme si mali dávať väčší pozor, aby sme nedostali druhý gól. Proti španielskym hráčom, ktorí vedia podržať loptu na kopačkách, sa hrá ťažko v jedenástich, nieto ešte s desiatimi. Potrebovali sme svieže nohy, a tak som poslal v druhom polčase na ihrisko niekoľkých čerstvých hráčov, čo nám pomohlo."

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies