Liga národov: Reakcie na žreb slovenskej skupiny

NETKY.SK • 24 Január 2018, 15:16 • 2 min
Liga národov: Reakcie na žreb slovenskej skupiny

LAUSANNE - Futbalisti Ukrajiny a Česka sú súpermi slovenskej reprezentácie v 1. skupine v rámci B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019. Rozhodol o tom stredajší poludňajší žreb vo švajčiarskom Lausanne. Prinášame vám bezprostredné reakcie na žreb "slovenskej" 1. skupiny v rámci B-divízie.

slovakia

left justify in out

Ján Kozák (tréner SR): "Sú to zaujímaví súperi, atraktívni a tiež geografickí susedia. Ťažko si bolo pri žrebe vyberať. Česko? Veľká rivalita bola vždy a aj bude. Pre nás, hráčov i fanúšikov to je výzva. S Ukrajinou sme v poslednom čase odohrali tri zápasy, aj naposledy v Ľvove bol plný štadión, ľudia sa tam zaujímajú o futbal. Majú veľmi veľa kvalitných hráčov. Je to žreb, výsledok akceptujem. Je to tiež veľká zodpovednosť a motivácia. Liga národov je zaujímavý projekt. Ak uspejete, idete medzi smotánku a cez túto súťaž je možné prejsť na majstrovstvá Európy."

Štefan Tarkovič (asistent trénera SR): "Žreb nemôžete ovplyvniť; museli sme počkať, ako to Vladimir Šmicer vylosuje. Veľa fanúšikov si asi želalo derby proti Českej republike, osud nás dal do jednej skupiny. Ukrajina z druhého koša a Česko z tretieho sú veľmi silní súperi. Pri žrebe sme si ťažko mohli vyberať lepších súperov, všetky mužstvá sú veľmi vyrovnané. Zápasy proti Česku sú divácky veľmi atraktívne; som presvedčený o tom, že budú mať dobrú kulisu. S Ukrajinou sme odohrali v poslednom období tri zápasy a dosiahli sme s nimi výhru, remízu i prehru. Stretnutia boli herne aj výsledkovo vyrovnané. Trúfam si povedať, že to bol najťažší možný súper."

 

Liga národov: Črtajú sa atraktívne zápasy! Slováci sa stretnú s Ukrajinou a s rivalom z Česka


Marek Hamšík (stredopoliar SR): "Čakajú nás veľmi ťažké a vyrovnané zápasy. S oboma súpermi sa dobre poznáme. K Čechom netreba nič dodať a Ukrajiny sa asi nezbavíme... za posledné tri roky sme hrali proti nej až trikrát."

Patrik Hrošovský (stredopoliar SR): "Pre nás to bude najmä v Českom nesmierne zaujímavá konfrontácia, kedysi som už proti nim nastúpil v príprave a vyhrali sme. Dúfam, že sa nám to podarí opäť."

Karel Jarolím (tréner ČR): "Rozhodne nás čakajú veľmi zaujímavé zápasy. Ukrajina je veľmi ambiciózne mužstvo, ktoré bude chcieť vyhrať skupinu. A, samozrejme, aj so Slovenskom to má náboj."

Michael Krmenčík (útočník ČR): "Ťažších súperov sme ani nemohli dostať, no teším sa na to. Aj pre slovenských spoluhráčov z Plzne Kozáčika a Hrošovského. Bude to zaujímavá konfrontácia a dúfam, že z toho vyjdeme víťazne."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies