Liga národov prekonala všetky očakávania: Je úspešnejšia, než sme si mysleli, tvrdí šéf UEFA

NETKY.SK • 21 November 2018, 15:56 • 2 min
Liga národov prekonala všetky očakávania: Je úspešnejšia, než sme si mysleli, tvrdí šéf UEFA

ZÜRICH - Projekt futbalovej Ligy národov bol podľa prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksandra Čeferina zvládnutý nad očakávania. Prvotný skepticizmus nahradilo pozitívne nadšenie z nahradenia divácky neatraktívnych prípravných zápasov súťažou, v ktorej sa o niečo bojuje.

slovakia

left justify in out

"Liga národov je ešte úspešnejšia, než sme si sprvu mysleli," neskrýval svoje nadšenie Čeferin. Viaceré zápasy novovzniknutého projektu priniesli poriadnu drámu a boli brané s plnou vážnosťou. Jedným z najpamätnejších stretnutí bude s určitosťou meranie síl medzi Nemeckom a Holandskom (2:2), v ktorom "Oranjes" vybojovali remízu dvomi gólmi v úplnom závere zápasu.

Súťaž zahŕňala stretnutia medzi 55 tímami "starého kontinentu", ktoré boli výkonnostne rozdelené do štyroch divízií. Všetci víťazi skupín postúpili o divíziu vyššie a posledné tímy tabuľky sa "prepadli" do nižšej kategórie. Šampióni najvyššej divízie, ktorými sa stali Švajčiarsko, Portugalsko, Holandsko a Anglicko si to "rozdajú" na záverečnom turnaji Final Four, ktorý rozhodne o celkovom víťazovi Ligy národov.

Vyraďovacia časť LN rozhodne aj o postupujúcich na ME 2020. Šancu kvalifikovať sa na kontinentálny šampionát majú aj výbery, ktoré v aktuálnom rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) figurujú napríklad v siedmej desiatke. O jednu miestenku by totiž mali bojovať víťazi skupín D-divízie - Bielorusko (78. v rebríčku FIFA), Gruzínsko (92.), Kosovo (137.) a Macedónsko (68.), ak nepostúpia priamo z kvalifikácie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies