Liga majstrov mení pravidlá: Viaceré veľkokluby nebudú v prvom koši žrebu

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 11:36 • 2 min
Liga majstrov mení pravidlá: Viaceré veľkokluby nebudú v prvom koši žrebu

NYON - Európska futbalová únia (UEFA) zmenila pravidlá nasadzovania pri žrebe skupinovej fázy Ligy majstrov 2015/2016, viaceré veľkokluby už nebudú ťahať z prvého koša.

slovakia

left justify in out

Do elitnej skupiny sa po novom dostanú majstri prvých siedmich krajín rebríčka zverejnenom v pravidlách súťaží UEFA pre sezónu 2015/16 plus úradujúci víťaz Ligy majstrov. Ak bude zhodný s národným šampiónom, potom elitnú osmičku doplní tím z ôsmej krajiny - Holandska. Doteraz sa nasadzovalo podľa päťročnej klubovej klasifikácie UEFA. Podľa nového systému by sa do prvého koša mali dostať aj majstri Talianska (4. miesto v rebríčku), Ruska (7.) či Francúzska (6.), ktorí by podľa doterajších pravidiel v ňom nemali šancu figurovať.

 

V prípade postupu do Ligy majstrov z nižších priečok domácich súťaží by medzi elitou nefigurovali Arsenal Londýn, Atlético Madrid či FC Porto, hoci starý model ich oprávňoval na pozíciu v prvom koši. Do nižšieho koša by putoval aj jeden z dvojice FC Barcelona, Real Madrid - ak si nepodelia domácu a európsku trofej. Ak bude víťaz Ligy majstrov aj šampiónom domácej súťaže, miestenka v elitnom koši by pripadla už istému holandskému majstrovi PSV Eindhoven.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies