Lietanie vesmírom bez skafandra už nebude nebezpečné! Britská spoločnosť ponúka špeciálnu službu

NETKY.SK • 12 Október 2017, 13:11 • 2 min
Lietanie vesmírom bez skafandra už nebude nebezpečné! Britská spoločnosť ponúka špeciálnu službu

Anglická spoločnosť prišla na trh s odvážnou ponukou novej služby.

slovakia

left justify in out

Určite je medzi nami mnoho ľudí, ktorí aspoň raz zatúžili zalietať si vo vesmíre. Vidieť, ako z kozmu vyzerá naša Zem, aké je to len tak voľne sa vznášať v priestore. Zlomku z nás sa to podarí za života, iným sa môže po smrti.

 

Smrť je prirodzenou súčasťou ľudského bytia. Každý z nás sa s ňou raz stretne tvárou v tvár. Preto je nevyhnutné, aby aj v tejto oblasti, hoci o tom neradi čo i len premýšľame, boli k dispozícii rôzne služby, ktoré nebožtíkovi sprostredkujú dôstojnú rozlúčku. Zosnulého môžu pochovať bežným spôsobom alebo spopolnením. Najmä druhá z možností ponúka viacero variant, ako je následne možné telesné pozostatky uložiť. Počuli sme už rôznych spôsoboch, no rozprášenie popola vo vesmíre je novinkou.

 

Spoločnosť Ascension je známa tým, že na orbit dopravila už množstvo rôznych predmetov. Najnovšie ponúkajú možnosť vynesenia ľudského popola do výšky 25 kilometrov nad zemský povrch, kde bude následne rozptýlený.

 

Za sumu od 895 do 2120 eur balón vynesie tieto ostatky do vesmíru a špeciálny mechanizmus ich uvoľní v priestore. Jednotlivé čiastočky sa tak stratosférickým vetrom roznesú po celej planéte. Niektoré ostanú voľne poletovať v kozme, iné sa dostanú späť do atmosféry, kde spadnú na zem vo forme dažďa a snehu. Z celej procedúry vám spoločnosť zároveň zhotoví video a fotografie.

 

Ak teda raz budete chcieť svojmu blízkemu splniť posledný sen, aj toto je jedna z možností.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona