Lietadlová loď sa pripojila k misii proti IŠ v Iraku

NETKY.SK • 23 Február 2015, 11:57 • 2 min
Lietadlová loď sa pripojila k misii proti IŠ v Iraku

PARÍŽ - Francúzska lietadlová loď Charles de Gaulle sa od pondelka zapojila do vojenských operácií proti extrémistickej skupine Islamský štát (IŠ) v Iraku.

slovakia

left justify in out

Podľa nemenovaného zdroja z francúzskej armády zostane plavidlo na Blízkom východe niekoľko týždňov, presnú dobu však neuviedol. "Loď a jej námorná skupina odštartovali misiu ako súčasť operácie Chammal v Iraku," uviedol zdroj. Denník Le Figaro informoval, že prvé prieskumné lety a s najväčšou pravdepodobnosťou aj nálety sa uskutočnili už v pondelok ráno. Lietadlovú loď sprevádza útočná ponorka, niekoľko fregát a tankovacia loď. Posádka predstavuje vyše 3000 ľudí.


Francúzsko sa ako prvá krajina pridalo k Američanmi vedenej koalícii uskutočňujúcej letecké útoky proti pozíciám IŠ v Iraku. Na rovnakej operácii v susednej Sýrii sa Paríž nezúčastňuje. Francúzsko má v rámci irackej misie v Spojených arabských emirátoch deväť stíhačiek, prieskumné lietadlo a tankovacie lietadlo. V Jordánsku má ďalších šesť stíhačiek typu Mirage.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies