Lietadlo zišlo z pristávacej dráhy, 20 ľudí utrpelo zranenia

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 17:24 • 2 min
Lietadlo zišlo z pristávacej dráhy, 20 ľudí utrpelo zranenia

TOKIO - Približne 20 ľudí dnes utrpelo ľahké zranenia, keď dopravné lietadlo spoločnosti Asiana zišlo po pristátí na letisku v západojaponskom meste Hirošima zo vzletovej a pristávacej dráhy. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa predstaviteľov letiska v Hirošime lietadlo typu Airbus A320 pri pristávacom manévri zavadilo chvostovou časťou trupu o povrch pristávacej dráhy, čo spôsobilo iskrenie, ktoré však nespôsobilo požiar.
     

Podľa japonskej verejnoprávnej televízie NHK mohlo lietadlo ešte pred pristátím zľahka zavadiť o niektorú z konštrukcií v okolí letiska, ktoré po incidente uzavreli.
     

Na palube airbusu sa v čase nehody nachádzalo 74 pasažierov a osem členov posádky. Predstaviteľ miestneho hasičského zboru uviedol, že približne 20 cestujúcich utrpelo ľahké poranenia - väčšinou drobné pomliaždeniny a škrabance, pričom nie je jasné, či k zraneniam došlo pri nehode, ktorej príčiny zatiaľ nie sú známe, alebo pri evakuácii lietadla pomocou nafukovacích šmýkačiek.
     

Pri nehode spoločnosti Asiana, ku ktorej došlo pred dvoma rokmi pri pristávaní na letisku v americkom San Franciscu, zahynuli traja mladí ľudia a ďalších 200 cestujúcich utrpelo zranenia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona