Lietadlo zasiahnuté bleskom núdzovo pristálo v Kalifornii

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 09:19 • 2 min
Lietadlo zasiahnuté bleskom núdzovo pristálo v Kalifornii

LOS ANGELES - Boeing so 166 ľuďmi na palube sa v sobotu vrátil na letisko v kalifornskom Los Angeles po tom, ako ho krátko po štarte zasiahol blesk. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Lietadlo americkej spoločnosti Alaska Airlines smerovalo do metropoly Washington na východnom pobreží USA. Asi pol hodinu po štarte ho však zasiahol blesk a stroj sa vrátil na medzinárodné letisko v Los Angeles.

 

Hovorkyňa aerolínii zdôraznila, že cestujúci zásah blesku nepocítili a že ich lietadlo bezpečne priviezlo späť na východiskové letisko. Boeing 737 je podľa hovorkyne skonštruovaný tak, aby vydržal aj zásah bleskom.

Pilot sa rozhodol pre návrat z preventívnych dôvodov, hoci všetky letové systémy fungovali normálne. Po núdzovom pristátí stroj podrobili dôkladnej kontrole pracovníci technického tímu.

 

Na palube boeingu sa nachádzalo 159 cestujúcich a sedem členov posádky. Blesk vznikol v dôsledku vlhkosti a atmosférickej nestability, ktorú spôsobili zvyšky nedávneho hurikánu Dolores, uviedli noviny LA Daily News.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies