Lietadlo z Írska núdzovo pristálo po oznámení bombovej hrozby

NETKY.SK • 8 August 2013, 07:05 • 2 min
Lietadlo z Írska núdzovo pristálo po oznámení bombovej hrozby

PHILADELPHIA - Lietadlo spoločnosti US Airways smerujúce z írskeho mesta Shannon do Philadelphie a následne do Pittsburghu v Spojených štátoch pristálo v stredu večer núdzovo v izolovanej zóne filadelfského letiska po tom, ako neznámy muž telefonicky nahlásil, že sa na palube stroja nachádza bomba. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Cestujúci spolu s posádkou opustili stroj Boeing 757 pomocou schodiska, pričom ich následne previezli pristavenými autobusmi do priestorov letiska, kde ich podrobili bezpečnostnej kontrole a výsluchu. Po kontrole batožiny s pomocou psov a skenerov, pri ktorej pracovníkom letiska asistovali agenti FBI, sa preukázalo, že cestujúci neboli ohrození. Na palube stroja bolo 171 pasažierov a deväť členov posádky.

Cestujúci i ich batožina prešli dôslednou kontrolou už na letisku v Shannone, kde majú americké úrady zriadené osobitné pracovisko, konštatovala AP.

Bezpečnostné zložky Spojených štátov v súčasnosti pracujú v režime zvýšenej obozretnosti po tom, ako minulý týždeň skupiny napojené na teroristickú sieť al-Káida pohrozili útokmi na americké zastupiteľstvá v zahraničí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies