Lietadlo vzdušných síl USA sa zrútilo vo Virgínii

NETKY.SK • 28 August 2014, 09:34 • 2 min
Lietadlo vzdušných síl USA sa zrútilo vo Virgínii

DEERFIELD - Lietalo amerických vzdušných síl sa dnes zrútilo v horách v západnej časti štátu Virgínia. Náraz otriasol zemou a vystrašil obyvateľov. Americkí predstavitelia uviedli, že o stave pilota nemajú zatiaľ žiadne informácie.

slovakia

left justify in out

Na zemi neboli hlásené žiadne zranenia, avšak úrady sa ešte len snažia dostať na miesto nešťastia, ktoré zistili vďaka hustému dymu stúpajúcemu k oblohe z úbočia svahu, informovala agentúra AP.

 

Pilot v jednomiestnom stroji patril k 104. bojovej letke leteckej Národnej gardy v štáte Massachusetts, ktorá má základňu v meste Westfield, uviedol jej hovorca major Matthew Mutti.

 

Lietadlo bolo na obvyklom výcvikovom lete a na palube neviezlo žiadnu muníciu. Hovorca však nezverejnil, kam stroj smeroval, ani meno pilota.

 

Predstavitelia armády vo Washingtone informovali miestne úrady, že stratili kontakt s lietadlom. Svedkovia hlásili, že krátko pred 9.00 h miestneho času počuli hluk podobný výbuchu.

 

"Bol to najväčší hluk, aký som kedy počula," povedal 63-ročná obyvateľka, ktorá žije na farme približne tri kilometre od miesta havárie. "Otriasla sa zem a z môjho domu sme videli len obrovský stĺp dymu," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies