Lietadlo spoločnosti Germanwings prerušiť let do Benátok kvôli úniku oleja

NETKY.SK • 4 Apríl 2015, 14:57 • 2 min
Lietadlo spoločnosti Germanwings prerušiť let do Benátok kvôli úniku oleja

FRANKFURT - Lietadlo nemeckej nízkonákladovej spoločnosti Germanwings letiace z Kolína nad Rýnom do Benátok dnes odklonili na pristátie v Stuttgarte kvôli problému s unikajúcim olejom.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom spoločnosť Germanwings.

 

Na palube lietadla bolo 123 cestujúcich a piati členovia posádky.

 

Podľa vyhlásenia spoločnosti piloti po zistení poruchy odstavili jeden z motorov a požiadali o pristátie v Stuttgarte, kde technici lietadlo prehliadli a špecifikovali problém. Spoločnosť spresnila, že pristátie v Stuttgarte nebolo núdzové, ale šlo o štandardný postup v takýchto situáciách. Cestujúcich na cestu do Benátok pripravili náhradné lietadlo.

 

Spoločnosť Germanwings je už takmer dva týždne v centre pozornosti médií po tom, čo sa 24. marca vo francúzskych Alpách zrútilo jej lietadlo so 150 osobami na palube. Na základe analýzy záznamov z oboch čiernych skriniek existuje dôvodné podozrenie, že druhý pilot lietadlo svojvoľne znížil letovú výšku a lietadlo zámerne naviedol tak, aby vo veľkej rýchlosti narazilo do horského masívu. Náraz nikto neprežil.

 

Dnešná mimoriadna udalosť je v prípade Germanwings už druhá v priebehu posledných dvoch dní: agentúra ANSA totiž v piatok informovala, že svoju trasu muselo v tento deň zmeniť aj ďalšie lietadlo Germanwings letiace z Hannoveru do Ríma. Posádka bola nútená požiadať o pristátie v Benátkach kvôli náhlej nevoľnosti dvoch osôb na palube. Ich stav si vyžadoval zásah lekára.

 

Pasažier lietadla, Eugenio Bartolini z Ríma, pre denník Il Messaggero uviedol, že jedna z cestujúcich sediaca na mieste pri uličke potrebovala pomoc kvôli "strachu z lietania" a "úzkosti".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies