Lietadlo skončilo v obývačke, akoby zázrakom nikto nezomrel!

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 16:25 • 2 min
Lietadlo skončilo v obývačke, akoby zázrakom nikto nezomrel!

HERDON - Dvaja ľudia utrpeli ľahké zranenia po tom, čo malé lietadlo typu Cessna 177B vrazilo do domu v americkom meste Herdon, v štáte Virgínia.

slovakia

left justify in out

K nehode došlo v ranných hodinách v meste Herndon v štáte Virgínia, ležiacom asi 50 kilometrov západne od Washingtonu. Dvojmiestny stroj narazil do obývacej izby bytu na treťom poschodí, pričom len o niekoľko metrov minul plynové potrubie. Obyvatelia domu v čase kolízie ešte spali. V čase nehody sa v obývačke nachádzali dve osoby.

Posádka lietadla typu Cessna 177B počas letu robila infračervené letecké fotografie. Nad strojom stratila kontrolu v dôsledku poruchy elektroniky a výpadku motora, spôsobeného nedostatkom paliva.

Pilota po havárii museli hospitalizovať s ťažkými zraneniami. Do nemocnice prijali aj obyvateľku bytu, do ktorého narazilo lietadlo. Žena však podľa lekárov nie je v ohrození života. Majiteľ domu David Ventura je ešte stále v šoku. „Počul som silný náraz,“ povedal a pokračoval „keď som otvoril dvere do obývačky zakričal som: ´Ste všetci v poriadku?´“ A akoby zázrakom všetci aj boli.

„Je to zázrak, že nikto nezomrel. Mohlo to dopadnúť omnoho horšie,“ povedal šéf hasičského zboru Willie Bailey.

Štastie v neštastí bolo aj to, že lietadlo došiel benzín, pretože sa stroj po náraze nevznietil. Lietadlo už z domu stihli odstrániť pomocou žeriavu a statici ešte skontrolujú či dom nie je vážne porušený.Lietadlo narazilo do domu preto, že mu došiel benzín. 

Pracovníci Červeného kríža poskytli pomoc deviatim dospelým a siedmim deťom, ktorým museli po nehode evakuovať z poškodeného domu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona