Lietadlo s prezidentom Trajkovskim havarovalo pre chybu pilotov

NETKY.SK • 28 December 2014, 09:05 • 2 min
Lietadlo s prezidentom Trajkovskim havarovalo pre chybu pilotov

SKOPJE - Opätovné vyšetrovanie leteckého nešťastia, pri ktorom vo februári 2004 zahynul vtedajší macedónsky prezident Boris Trajkovski, ukázalo, že k havárii došlo v dôsledku pochybenia pilotov. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na palube lietadla sa okrem Trajkovského a dvoch pilotov nachádzali šiesti ďalší cestujúci. Stroj Beechcraft Super King Air 200 v hustej hmle a daždi narazil do úbočia hory neďaleko Mostaru na juhovýchode Hercegoviny.
      

Vedúci zmiešaného bosniansko-macedónskeho vyšetrovacieho tímu Omer Kulič v sobotu v Skopje vyhlásil, že vyšetrovanie odhalilo celkovo sedem chýb pilotov lietadla. Tí napríklad bez toho, aby sa riadne informovali o poveternostných podmienkach v oblasti, klesli pod hladinu 600 metrov a vypli autopilota.
      

Predchádzajúce vyšetrovanie taktiež vylúčilo, že by havária bola dôsledkom sabotáže. Macedónsko však v roku 2012 požiadalo o dôkladnejšie prešetrenie tragédie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona