Lietadlo s českou armádnou delegáciou zišlo pri Štokholme z pristávacej dráhy

NETKY.SK • 29 November 2013, 08:48 • 2 min
Lietadlo s českou armádnou delegáciou zišlo pri Štokholme z pristávacej dráhy

ŠTOKHOLM - Zrejme kvôli kombinácii nepriaznivých poveternostných podmienok a poruchy brzdného systému jedného z kolies zišlo dnes z dráhy pri pristávacom manévri pri Štokholme dopravné lietadlo českej armády typu JAK-40.

slovakia

left justify in out

Incident sa skončil pre všetky osoby na palube bez zranení, pričom do Prahy sa vrátili náhradným strojom, informoval dnes večer internetový server iDNES.cz, ktorému to potvrdil hovorca rezortu obrany Jan Pejšek. Podľa neho sa na palube lietadla nachádzali delegácie prvého námestníka ministra obrany ČR Daniela Koštovala a veliteľa vzdušných síl generála Libora Štefánika. Namierené mali na rokovania so švédskymi partnermi, s ktorými mali hovoriť predovšetkým o prenájme stíhačiek Gripen.

Podľa hovorcu letiska, kde k nehode došlo, sa na palube lietadla nachádzalo 11 ľudí. Stroj zostáva až do ukončenia opravy českými technikmi v škandinávskej krajine.

Pracovníci letiska v prvej reakcii vylúčili, že by za nehodou mohol byť stav pristávacej dráhy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona