Lietadlo s 50 pasažiermi núdzovo pristálo, skončilo na nose

NETKY.SK • 10 November 2017, 21:53 • 2 min
Lietadlo s 50 pasažiermi núdzovo pristálo, skončilo na nose

LONDÝN - Lietadlo s viac než 50 ľuďmi na palube v piatok núdzovo pristálo na medzinárodnom letisku v severoírskom Belfaste. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Lietadlo Bombardier Q-400 britskej leteckej spoločnosti Flybe vzlietlo do škótskeho mesta Inverness z mestského letiska v Belfaste (Belfast City Airport). Do severoírskej metropoly sa muselo napokon aj vrátiť.

 

Pilot požiadal o núdzové pristátie, keď mu kontrolka krátko po štarte začala signalizovať poruchu prednej časti podvozku, informoval denník Independent.

 

Pred núdzovým pristátím na druhom belfastskom letisku (Belfast International Airport) stroj dve hodiny krúžil nad Írskym morom, aby sa mu minulo palivo.

 

Fotografie uverejnené na sociálnych sieťach ukazovali lietadlo na dráhe bez vysunutého podvozku s naklonenou prednou časťou v blízkosti hasičských áut.

 

Letecká spoločnosť uviedla, že na palube lietadla bolo 53 pasažierov, vrátane jedného dieťaťa a štyroch členov posádky. Jednému cestujúcemu ošetrili v miestnej nemocnici menšie zranenie ruky. Nikto iný z pasažierov sa nezranil.

 

Incident začal v Belfaste už vyšetrovať vyslaný tím špecialistov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona