Lietadlo pri pristávaní havarovalo, zahynuli najmenej dvaja ľudia

NETKY.SK • 7 Júl 2013, 08:58 • 2 min
Lietadlo pri pristávaní havarovalo, zahynuli najmenej dvaja ľudia

San Francisco: Pri havárii, ktorá sa stala v San Franciscu, sa zranilo 181 ľudí.

slovakia

left justify in out

Najmenej dvaja ľudia zahynuli a ďalších 181 utrpelo zranenia pri sobotňajšej havárii juhokórejského lietadla pristávajúceho na letisku v kalifornskom San Franciscu. Informovala o tom dnes agentúra AP. 

Boeing 777 spoločnosti Asiana Airlines priletel do San Francisca z juhokórejskej metropoly Soul s viac ako 300 osobami na palube. 

Prvé správy hovorili až o 60 nezvestných, čo spôsobil informačný chaos bezprostredne po nehode. Podľa starostu San Francisca Eda Leeho sa poradilo objasniť osud všetkých 307 cestujúcich a členov posádky a žiaden z nich už nie je považovaný za nezvestného. 

Do miestnych nemocníc previezli 181 prevažne len ľahšie zranených. Minimálne desať ľudí hospitalizovali v kritickom stave. 

Okolnosti havárie neboli bezprostredne jasné. Dostupné informácie hovoria o požiari a veľkých škodách na trupe lietadla a odlomenom chvoste a jednom motore. V dôsledku nehody museli úplne uzavrieť sanfranciské medzinárodné letisko. 

Príčiny nešťastia, ku ktorému došlo v záverečnej fáze pristávacieho manévru za slnečného a takmer bezveterného počasia, už začali vyšetrovať federálne letecké orgány USA.

Cestujúci boli nútení použiť k evakuácii z horiaceho lietadla nafukovacie šmýkačky. Väčšinu pasažierov tvorili Číňania (141), Juhokórejčania (77) a Američania (61).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies