Lietadlo núdzovo pristálo na letisku v New Yorku: Stroj skončil mimo dráhy na tráve!

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 09:35 • 2 min
Lietadlo núdzovo pristálo na letisku v New Yorku: Stroj skončil mimo dráhy na tráve!

NEW YORK - Lietadlo americkej spoločnosti Delta Air Lines v stredu večer núdzovo pristálo na letisku v New Yorku, pretože indikátor v pilotnej kabíne signalizoval problém hydraulického systému. Stroj potom skončil na trávnatej časti, mimo pristávacej dráhy. Informovali o tom dnes aerolínie, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Lietadlo, v ktorom sa viezlo 118 pasažierov a päť členov posádky z mesta Atlanta na newyorské letisko LaGuardia, odklonili na medzinárodné newyorské letisko Johna F. Kennedyho (JFK), pretože má dlhšie pristávacie dráhy.
     

"Stroj neletel rýchlo, keď sa ozval indikátor," uviedla hovorkyňa Delta Air Lines. "Pristálo normálne na JFK, ale keď už rolovalo k východu, vyšlo z rolovacej plochy a skončilo na zatrávnenej časti," dodala hovorkyňa.
      

Zranenia neboli hlásené a pasažierov bezpečne odviedli na terminál. Lietadlo pristálo na JFK zhruba o 21.00 h miestneho času.
      

Indikátor v kabíne lietadla signalizoval problém v hydraulickom systéme, ktorý ovláda ďalšie početné systémy vrátane bŕzd, a práve v čase, keď stroj klesal do oblasti New Yorku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona