Lietadlo na madridskom letisku pre možný prípad eboly dočasne izolovali

NETKY.SK • 16 Október 2014, 17:29 • 2 min
Lietadlo na madridskom letisku pre možný prípad eboly dočasne izolovali

MADRID - Lietadlo spoločnosti Air France vo štvrtok dočasne izolovali na madridskom letisku pre možný výskyt eboly. Stalo sa tak po tom, čo jeden z pasažierov cestujúci z Lagosu v Nigérii vykazoval známky horúčky a silnej triašky.

slovakia

left justify in out

Posádka informovala zdravotné úrady. Lietadlo typu Airbus A321 následne podľa protokolu určeného pre takéto prípady presmerovali do špeciálnej oblasti letiska. Pasažiera vyšetrili na palube a sanitka ho potom previezla do bližšie nešpecifikovanej nemocnice v Madride. Zvyšku pacientov dovolili opustiť lietadlo normálne, uviedla spoločnosť Air France vo vyhlásení. Na palube lietadla cestujúceho z Paríža do Madridu bolo podľa aerolínií 163 ľudí. Hovorkyňa ministerstva zdravotníctva uviedla, že prípadom sa zaoberajú ako možným výskytom eboly. Vírus si v štátoch západnej Afriky od decembra 2013 vyžiadal už životy takmer 4500 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies