Lietadlo Malaysia Airlines sa pre poruchu muselo vrátiť na letisko

NETKY.SK • 14 September 2014, 09:36 • 2 min
Lietadlo Malaysia Airlines sa pre poruchu muselo vrátiť na letisko

KUALA LUMPUR - Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines smerujúce do Indie sa štyri hodiny po štarte vrátilo do malajzijskej metropoly Kuala Lumpur po tom, čo bola na lietadle zaznamenaná porucha autopilota.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na informácie leteckej spoločnosti o tom dnes informovala agentúra DPA.
      

"Táto porucha nemala žiaden vplyv na bezpečnosť lietadla alebo jeho pasažierov. Ako preventívne opatrenie sa však kapitán rozhodol vrátiť s lietadlom na letisko," uviedli aerolínie.
      

Let číslo MH198 smeroval z malajzijského hlavného mesta do indického mesta Hajdarábad.
      

Letecká spoločnosť vyzvala verejnosť, aby sa zdržala špekulácií, ktoré by mohli vyvolať znepokojenie medzi zákazníkmi leteckých spoločnosti. "Tvrdenia o požiare na palube lietadla, ktoré kolujú sociálnymi médiami, nie sú pravdivé," uviedla spoločnosť.
      

Spoločnosť Malaysia Airlines prežíva ťažký rok po tom, čo jej let 370 z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol v marci aj s 239 ľuďmi na palube. V júli bol nad Ukrajinou pravdepodobne zostrelený let MH17, o život prišlo 298 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies