Lietadlo Lufthansy núdzovo pristálo v Kanade kvôli dymu v kokpite

NETKY.SK • 19 Október 2016, 09:51 • 2 min
Lietadlo Lufthansy núdzovo pristálo v Kanade kvôli dymu v kokpite

FRANKFURT - Lietadlo nemeckej spoločnosti Lufthansa s 363 ľuďmi na palube muselo núdzovo pristáť v Kanade po tom, ako sa v jeho kokpite objavil dym. Oznámil to dnes hovorca aerolínií, ktorého citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Boeing 747-400 odštartoval v utorok popoludní z medzinárodného letiska vo Frankfurte nad Mohanom a smeroval do floridského Orlanda. Neplánovane však musel zmeniť letovú trasu a absolvovať núdzové pristátie v meste Gander na ostrove Newfoundland ležiacom pri východnom pobreží Kanady.

 

Počas letu LH464 sa totiž v kokpite boeingu objavil dym, ktorého zdroj nebol bezprostredne známy. Piloti počas pristávacieho manévru, ktorý prebehol bez komplikácií, použili kyslíkové masky. Nikto z 345 cestujúcich a 18 členov posádky neutrpel ujmu na zdraví.

 

Lufthansa vyslala do Ganderu nové lietadlo, ktoré odvezie pasažierov do cieľovej destinácie. Pôvodný stroj podrobia technickej kontrole, ktorá by mala zistiť zdroj dymu v pilotnej kabíne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona