Lietadlo Germanwings nútene pristálo, pre nevoľnosť 2 osôb na palube

NETKY.SK • 4 Apríl 2015, 09:20 • 2 min
Lietadlo Germanwings nútene pristálo, pre nevoľnosť 2 osôb na palube

BENÁTKY - Lietadlo nemeckej nízkonákladovej spoločnosti Germanwings letiace z Hannoveru do Ríma bolo dnes nútené pristáť na letisku v Benátkach kvôli náhlej nevoľnosti dvoch osôb na palube. Informovala o tom agentúra ANSA s odvolaním sa na hovorkyňu spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Na náhlu nevoľnosť sa počas letu sťažovala jedna cestujúca a jeden člen posádky. Ich stav si vyžadoval zásah lekára. Pasažier lietadla, Eugenio Bartolini z Ríma, pre denník Il Messaggero uviedol, že jedna z cestujúcich sediaca na mieste pri uličke potrebovala pomoc kvôli "strachu z lietania" a "úzkosti". Kapitán lietadla potom po pristátí na letisku Marco Polo v Benátkach cestujúcim vysvetlil, že nevoľnosť pociťoval aj jeden člen posádky.

 

K vynútenému pristátiu došlo necelé dva týždne po tom, ako vo francúzskych Alpách havarovalo lietadlo spoločnosti Germanwings so 150 osobami na palube. Francúzsky Úrad vyšetrovania a analýz civilného letectva (BEA) dnes na základe prvej analýzy druhej čiernej skrinky - Flight Data Recorder (FDR) - havarovaného lietadla, ktorá zaznamenávala údaje o lete a našla sa vo štvrtok, potvrdila hypotézu, že druhý pilot Andreas Lubitz zámerne nasmeroval lietadlo na zostup k výške približne 300 metrov a niekoľkokrát zvýšil rýchlosť, ktorou lietadlo zostupovalo a napokon narazilo do horského masívu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies