Lietadlo Boeing 787 Dreamliner núdzovo pristálo po zápachu na palube

NETKY.SK • 16 Január 2013, 07:56 • 2 min
Lietadlo Boeing 787 Dreamliner núdzovo pristálo po zápachu na palube

Lietadlo Boeing 787 Dreamliner núdzovo pristálo po zápachu na palube - Doprava Lietadlo Boeing 787 Dreamliner dnes núdzovo pristálo v západnom Japonsku po tom, ako v kokpite zachytili dym. O najnovšom zo série technických problémov, ktoré sužujú toto nové

slovakia

left justify in out

imgLietadlo Boeing 787 Dreamliner dnes núdzovo pristálo v západnom Japonsku po tom, ako v kokpite zachytili dym. O najnovšom zo série technických problémov, ktoré sužujú toto nové dopravné lietadlo, informovali miestne médiá.
      Úrady leteckej dopravy oznámili, že v stroji spoločnosti All Nippon Airways (ANA) na trase z mesta Jamaguči do Tokia ukázali prístroje problémy s batériou a pilot zacítil nezvyčajný zápach, uviedla tlačová agentúra Kjódo.
      Na palube letu ANA č. 692 bolo 137 pasažierov a členov posádky, nikto z nich však pri neplánovanom pristátí v meste Takamacu neutrpel zranenia. Letisko dočasne uzavreli.
      Letecká spoločnosť oznámila, že uskutoční mimoriadne prehliadky svojich zvyšných 16 lietadiel Dreamliner.
      Moderné lietadlá Boeing 787 Dreamliner zaznamenali sériu problémov s elektrickými a mechanickými systémami, odkedy ich uviedli do prevádzky koncom roku 2011, s vyše trojročným oneskorením.
      Minulý týždeň objavili upratovacie čaty oheň v elektrickom systéme pomocnej napájacej jednotky v prázdnom lietadle Dreamliner spoločnosti Japan Airlines (JAL) na Loganovom medzinárodnom letisku v Bostone. Deň na to sa musel ďalší Dreamliner prevádzkovaný JAL vrátiť k terminálu na tomto letisku po úniku paliva počas rolovania.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona