Lietadlo Air France vypustilo palivo nad chránenými lesmi pri Fontainebleau

NETKY.SK • 26 September 2016, 11:22 • 2 min
Lietadlo Air France vypustilo palivo nad chránenými lesmi pri Fontainebleau

PARÍŽ - Posádka lietadla spoločnosti Air France vypustila kvôli technickej poruche časť obsahu palivových nádrží nad chráneným lesom Fontainebleau v metropolitnej oblasti Paríža.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informoval denník Le Parisien, lietadlo typu Boeing 777-200, smerujúce na Guyanu, v nedeľu krátko po štarte z parížskeho letiska Orly začalo mať technické problémy a muselo sa vrátiť do Paríža, na letisko Roissy-Charles De Gaulle.

 

Neštandardná situácia si vyžadovala, aby sa posádka pred pristátím zbavila časti paliva, a tak ho vypúšťala z nádrží počas niekoľkých okružných preletov nad lesmi pri Fontainebleau. Podľa televízia BFMTV šlo o desiatky ton kerozínu.

 

Starosta obce Frédéric Valletoux na sociálnej sieti Twitter označil za škandalózne, že posádke povolili takýto postup. Uviedol, že lesy v okolí Fontainebleau navštívi ročne desať miliónov ľudí. Spresnil, že ide o štátom chránený prírodný park, na ktorého území sa nachádzajú tri lokality mimoriadneho významu.

 

Spoločnosť Air France potvrdila, že došlo k vypusteniu paliva z lietadla s technickými problémami, ale neuviedla lokalitu, kde k nemu došlo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona