Lietadlá v Británii meškali, poruchu malo riadiace centrum

NETKY.SK • 7 December 2013, 14:00 • 2 min
Lietadlá v Británii meškali, poruchu malo riadiace centrum

LONDÝN - NATS je hlavným poskytovateľom leteckých navigačných služieb v Británii a zabezpečuje služby riadenia letovej prevádzky pre 15 letísk v krajine.

slovakia

left justify in out

Desiatky meškajúcich alebo zrušených letov hlásili dnes na najrušnejších letiskách v Británii v dôsledku technického problému v hlavnom stredisku riadenia leteckej dopravy.

Spoločnosť NATS oznámila, že nastal problém so zmenou nočnej na rušnejšiu dennú prevádzku v jej stredisku riadenia letov v Swanwicku v južnom Anglicku. "Môže to mať za následok určité meškania, za čo sa ospravedlňujeme," uviedla so zdôraznením, že nedošlo k ohrozeniu bezpečnosti.

Technici sa snažili problém vyriešiť, dodáva oznámenie bez bližšieho časového odhadu. Podľa Združenia britských cestovných kancelárií sa problém pravdepodobne nevyrieši pred 15.00 h SEČ, informovala agentúra AP.

Na londýnskom letisku Heathrow, najvyťaženejšom v Európe, mnohé dopoludňajšie odlety meškali hodinu a viac. Zrušili tam tiež niekoľko desiatok letov na kratšie vzdialenosti, napríklad do Nice, Milána či Istanbulu.

Letisko Stansted oznámilo, že odlety meškali od 30 minút do dvoch hodín. Gatwick hlásil meškanie 20 percent letov.

Tieto oneskorenia letov sa preniesli aj na ďalšie letiská po celej Británii i na letisko v írskom Dubline.

NATS je hlavným poskytovateľom leteckých navigačných služieb v Británii a zabezpečuje služby riadenia letovej prevádzky pre 15 letísk v krajine vrátane londýnskych letísk Heathrow, Gatwick, Stansted a Luton. Z centier v Swanwicku a v škótskom Prestwicku má denne na starosti do 6000 príletov a odletov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona