Lietadlá protipovstaleckej koalície zabili pri Saná 40 ľudí

NETKY.SK • 27 Február 2016, 18:57 • 2 min
Lietadlá protipovstaleckej koalície zabili pri Saná 40 ľudí

SANÁ/KÁHIRA - Celkovo 40 ľudí, prevažne civilistov, zahynulo dnes v Jemene pri náletoch koalície pod vedením Saudskej Arábie, ktorá bojuje proti šiitským povstalcom známym ako húsiovia.

slovakia

left justify in out

Usmrtenie najmenej 22 civilistov hlásili z okresu Nihm v okolí jemenského hlavného mesta Saná, kde lietadlá pri útoku zasiahli trhovisko, informovali predstavitelia jemenských bezpečnostných zložiek, na ktorých sa odvoláva agentúra AP. Obyvatelia citovaní agentúrou Reuters uviedli, že celková bilancia náletov v tomto okrese dosahuje 40 mŕtvych a 30 zranených.

 

Najnovšie správy o civilných obetiach náletov prichádzajú z Jemenu deň po tom, ako humanitárne a ľudskoprávne skupiny vyzvali krajiny Západu, aby prestali dodávať zbrane Saudskej Arábii, ktorej v súvislosti s operáciami proti húsíom pripisujú "hrubé porušovanie ľudských práv a možné vojnové zločiny".

 

Arabská koalícia na čele s Rijádom vedie vojenské operácie proti povstalcom v Jemene už 11 mesiacov. Podľa údajov OSN si tento konflikt odvtedy vyžiadal už viac ako 6000 mŕtvych a 35.000 zranených. OSN tiež varuje, že obyvatelia Jemenu sú vystavení "humanitárnej katastrofe", ktorú zhoršujú čoraz väčšie obmedzenia pri dodávkach pomoci.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies