Lietadlá koalície na čele s USA zničili zbrane získané IS v Palmýre

NETKY.SK • 17 December 2016, 07:23 • 2 min
Lietadlá koalície na čele s USA zničili zbrane získané IS v Palmýre

WASHINGTON - Vojenská koalícia pod velením USA, ktorá bojuje v Sýrii proti organizácii Islamský štát (IS), zničila prostredníctvom náletov systém protivzdušnej obrany, získaný džihádistami pri opätovnom vpáde do mesta Palmýra počas minulého víkendu.

slovakia

left justify in out

Koaličné sily zverejnili dnes vyhlásenie, podľa ktorého nálety uskutočnili na celkovo desiatich miestach, pričom boli zničené protilietadlové delá, 14 tankov, ako aj iné vozidlá a budovy. Predmetné zbrane IS ukoristil pri opätovnom ovládnutí Palmýry od ruskej a sýrskej armády.

 

Americký generálporučík Stephen Townsend, ktorý velí koalícii proti IS, ešte v stredu poukázal na hrozbu v podobe uvedených zbraní v rukách džihádistov a upozornil, že v prípade nečinnosti sýrskej a ruskej armády môžu zakročiť koaličné sily.

 

Islamský štát sa zmocnil Palmýry aj vlani v máji, sýrska armáda ju však oslobodila v marci tohto roku za pomoci ruských náletov. Minulý týždeň džihádisti začali novú ofenzívu s cieľom ovládnuť toto púštne mesto preslávené antickými pamiatkami. Využili pritom situáciu, keď sa pozornosť velenia sýrskej armády a jej spojencov sústreďuje na severosýrske Aleppo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies