Lietadlá do Hongkongu zasiahli silné turbulencie, desiatky ľudí zranili

NETKY.SK • 30 August 2013, 13:52 • 2 min
Lietadlá do Hongkongu zasiahli silné turbulencie, desiatky ľudí zranili

HONGKONG - Niekoľko desiatok pasažierov dvoch dopravných lietadiel utrpelo dnes ráno zranenia počas pristávania na letisku v čínskom Hongkongu, keď sa oba stroje dostali do turbulencie. Správu sprostredkovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prvým lietadlom bol stroj typu Airbus A380 thajskej leteckej spoločnosti Thai Airways, smerujúci z Bangkoku a prevážajúci 500 pasažierov. Najmenej 39 z nich, vrátane niekoľkých členov posádky, sa zranilo a previezli ich do nemocnice.

Druhým lietadlom, ktoré sa počas pristávacieho manévru dostalo v dôsledku "náhlej turbulencie" do problémov, bol stroj miestnej leteckej spoločnosti Hong Kong Airlines, smerujúci z thajského mesta Pchuket so 110 pasažiermi na palube. Zranili sa traja z nich a traja stevardi zo sedemčlennej posádky.

Obe lietadlá sa dostali do turbulencie vo chvíli, keď sa približovali k Medzinárodnému letisku v Hongkongu. Neďaleko mesta sa totiž momentálne nachádza tropická búrka Kong-rey, ktorá spôsobuje nestabilné počasie v okolitej oblasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona