Liek proti zrážaniu krvi, ktorý chýbal od novembra, je opäť v lekárňach

NETKY.SK • 29 Január 2018, 17:02 • 2 min
Liek proti zrážaniu krvi, ktorý chýbal od novembra, je opäť v lekárňach

BRATISLAVA - Liek proti zrážaniu krvi Vessel Due F je opäť dostupný v slovenských lekárňach. Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Pacientom nebol pre výpadok vo výrobe k dispozícii od začiatku novembra minulého roka. "Od držiteľa registrácie sme dostali informáciu, že 23. januára 2018 boli na Slovensko dovezené Vessel Due F kapsuly, balenie 50 cps, v množstve 38.000 kusov, ktoré sa už distribuovali do jednotlivých distribučných spoločností na trhu a následne do lekární," povedala pre hovorkyňa Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Alica Štrbavá.

 

Dovezené množstvo lieku zodpovedá podľa ministerstva mesačnej spotrebe slovenských pacientov. Ďalšia dodávka má prísť v priebehu prvej polovice februára. Ministerstvo v posledných týždňoch zaznamenalo viacero podnetov občanov na nedostatok tohto lieku v lekárňach. "Dôvodom prechodného nedostatku lieku bol výpadok vo výrobe. V uplynulých mesiacoch tak boli vo všetkých členských štátoch Európskej únie plošne znížené dodávky lieku," vysvetlila hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová. Liek Vessel Due F predstavuje doplnkovú liečbu popri štandardnej liečbe cievnych ochorení.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona